Fem panellets

Avui Els Patufets hem fet panellets i per fer-los: hem barrejat els ingredients, hem pastat la massa, hem fet boletes, hem enganxat els toppings i hem pintat els panellets amb ou.

Durant la seva preparació, hem estat escoltant diverses cançons relacionades amb la castanyada per tal d’anar fent ambient. Aquest n’ha sigut el repertori:

Les castanyes peten, peten                                – La castanyada

La castanyera                                                          – La rumba de les castanyes

– Marrameu torra castanyes

Ara us deixem els ingredients per fer la massa, en surten unes 30 unitats, aproximadament. Si us animeu a fer-ne, ja ens explicareu el resultat!

  • 250 gr de farina d’ametlla
  • 175 gr de sucre blanc
  • 1 patata mitjana bullida i sense pell
  • Ratlladura de pell d’una llimona

Per fer la massa:

  • Bullir la patata, deixar-la refredar, pelar-la i aixafar-la
  • Barrejar en un bol la farina d’ametlla, el sucre i la pell de llimona
  • Afegir-hi la patata per poder començar a fer la massa
  • Seguir pastant la massa fins que quedi tota homogènia
  • (Encendre el forn 180º)
    • Si es fan de xocolata/coco barrejar-ho amb la massa i fer les boletes
    • Si es fan de pinyons/ametlles/fruita/lacasitos fer les boletes i enganxar-los
    • (Truc! Per tal que els pinyons i ametlles s’enganxin millor, va molt bé banyar-los en ou batut o clara prèviament)
  • Pintar els panellets amb ou batut
  • Coure’ls al forn fins que tinguin color

Ens ho hem passat molt i molt bé fent els panellets. I el resultat final ha estat genial!    Ens han quedat boníssims! Us deixem unes quantes fotos del procés de preparació!

 

Anuncis